Johannes N.

Mannelijk 1857 -


Persoonlijke informatie    |    Alles    |    PDF

 • Naam Johannes N. 
  Geboren 16 sep 1857  Maarn Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  • Uit deze relatie wordt op 16 september 1857 in WijkA, huis nr. 63 in Maarn een zoon Johannes geboren.
   Johannes wordt op 16 september 1857 in Maarn aangegeven als Johannes Pater, zoon van Anna Pater. De aangifte wordt gedaan doo Anna van den Broek, de vroedvrouw uit Doorn die bij de bevalling aanwezig wa. De getuigen Willem van Dijk, 38 jaar, landbouwer te Maarn (woont in huis nr. 1a) en Jacob Muller, 50 jaar, veldwachter in Maarn.
   Johannes wordt bijgeschreven op het blad in het bevolkingsregister waarop ook zijn moeder vermeld staat.... als Johanna Schuurman. Johanna is dienstbode en woont in bij het gezin van haar moder, Evertje Velthuizen en haar vader Willem Pater. In de volgende jaren wordt Johannes steeds geregistreerd als Johannes Schuurman, zoon van Jannetje Schuurman.
   In het Bevolkingsregister van Maarn vanaf 1880 wordt hij weer genoemd als Johannes Pater, maar nog steeds als zoon van Jannetje Schuurman.
   Bij de geboorteaangifte zijn dus twee fouten gemaakt:
   - De vroedvrouw heeft Janna's voornaam verkeerd opgegeven of de naasm is verkeerd genoteerd. Dat laatste lijkt waarschijnlijk want ook de leeftijd van de vrodvrouw is incorrect genoteerd (ze was 35 i.p.v. de genoteerde 29), m.a.w. de ambtenaar was er kennelijk niet helemaal bij.
   - De vroevrouw verkeerde in de veronderstelling dat Willem Pater Janna's vader was en gaf daarom moeder en kind met de familienaam Pater aan.
  Geslacht Mannelijk 
  Persoon-ID I13083  Pater Amerongen
  Laatst gewijzigd op 13 mei 2019 

  Vader N. N. 
  Moeder Jannetje Jansen,   geb. 28 aug 1829, Woudenberg Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 13 mei 1904, Amerongen Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 74 ) 
  Gezins-ID F4814  Gezinsblad  |