Wolbert Zeggelaar

Mannelijk 1923 - 2013  (90 )


Persoonlijke informatie    |    Bronnen    |    Alles    |    PDF

 • Naam Wolbert Zeggelaar 
  Geboren 13 jan 1923  Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [1
  Geslacht Mannelijk 
  Beroep handelaar pluimveebenodigdheden en slachtmachines 
  Verblijfplaats
  • Woonde Schoutenstraat 9R te Barneveld.
  Overleden 04 apr 2013  Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [2
  • Overleden
   Op donderdag 4 april jl. moest Wolbert Zeggelaar, laatst gewoond hebbend Schoutenstraat 9R, 3771 CE Barneveld, op de leeftijd van 90 jaar, het tijdelijke met het eeuwige verwisselen. Hij was sinds 7 juni 2000 weduwnaar van Jacoba Pater. Al enkele maanden kon hij, door zwakte van het lichaam, niet meer in de kerk komen en luisterde hij thuis mee met de kerktelefoon. Zijn hart was versleten. De dokter kon niets meer voor hem doen. Hij was erg kortademig en snel moe. Hij voelde zelf ook dat het einde naderde. Een van zijn zoons was er niet gerust op en heeft ervoor gezorgd dat zijn vader naar de dokter ging. Hij vermoedde dat er meer aan de hand was, dan alleen een zwak hart. Een week voor zijn sterven kwam het ontstellende bericht. Een tumor in zijn longen, met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Hieraan kon niets meer worden gedaan. De dokter durfde echter geen levensverwachtingen uit te spreken. Het zou nog enkele weken, maar ook nog enkele maanden kunnen duren. Het duurde echter slechts enkele dagen. Hij is vermoedelijk veel zieker geweest, dan hij liet blijken. Woensdag lag hij nog in zijn kleren op de bank en donderdag werd het sterven. Hij had een talrijk nageslacht. Tien kinderen waren hem en zijn vrouw geschonken. De twee oudsten waren hem echter reeds voorgegaan. Dat heeft hem veel verdriet gegeven. Wij wensen de kinderen, klein- en achterkleinkinderen sterkte toe met het verlies van hun vader en opa. Wolbert Zeggelaar was ook nog broer en zwager. Ook voor hen is dit verlies. Schenke de Heere kracht en troost om dit verlies te dragen. 'Bij Hem is wijsheid en macht; Hij heeft raad en verstand (Job 12:13)'. De heer Zeggelaar was een goed huisvriend van mw. Van de Kieft-Bouwheer. Zij waren buren en hadden veel steun aan elkaar. Ook voor haar een grote verandering. Ook haar wensen wij de ondersteuning en kracht van de Heere toe. Als wij dit schrijven moet de begrafenis nog plaats vinden. Deze zal zijn op dinsdag 9 april op begraafplaats'De Plantage' in Barneveld. Voorafgaand aan de begrafenis zal er een rouwdienst worden gehouden in de aula.
  Begraven 09 apr 2013  Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [2
  Aantekeningen 
  • Overleden
   Op donderdag 4 april jl. moest Wolbert Zeggelaar, laatst gewoond hebbend Schoutenstraat 9R, 3771 CE Barneveld, op de leeftijd van 90 jaar, het tijdelijke met het eeuwige verwisselen. Hij was sinds 7 juni 2000 weduwnaar van Jacoba Pater. Al enkele maanden kon hij, door zwakte van het lichaam, niet meer in de kerk komen en luisterde hij thuis mee met de kerktelefoon. Zijn hart was versleten. De dokter kon niets meer voor hem doen. Hij was erg kortademig en snel moe. Hij voelde zelf ook dat het einde naderde. Een van zijn zoons was er niet gerust op en heeft ervoor gezorgd dat zijn vader naar de dokter ging. Hij vermoedde dat er meer aan de hand was, dan alleen een zwak hart. Een week voor zijn sterven kwam het ontstellende bericht. Een tumor in zijn longen, met uitzaaiingen naar de lymfeklieren. Hieraan kon niets meer worden gedaan. De dokter durfde echter geen levensverwachtingen uit to spreken. Het zou nog enkele weken, maar ook nog enkele maanden kunnen duren. Het duurde echter slechts enkele dagen. Hij is vermoedelijk veel zieker geweest, dan hij liet blijken. Woensdag lag hij nog in zijn kleren op de bank en donderdag werd het sterven. Hij had een talrijk nageslacht. Tien kinderen waren hem en zijn vrouw geschonken. De twee oudsten waren hem echter reeds voorgegaan. Dat heeft hem veel verdriet gegeven. Wij wensen de kinderen, klein- en achterkleinkinderen sterkte toe met het verlies van hun vader en opa. Wolbert Zeggelaar was ook nog broer en zwager. Ook voor hen is dit verlies. Schenke de Heere kracht en troost om dit verlies te dragen. 'Bij Hem is wijsheid en macht; Hij heeft raad en verstand (Job 12:13)'. De heer Zeggelaar was een goed huisvriend van mw. Van de Kieft-Bouwheer. Zij waren buren en hadden veel steun aan elkaar. Ook voor haar een grote verandering. Ook haar wensen wij de ondersteuning en kracht van de Heere toe. Als wij dit schrijven moet de begrafenis nog plaats vinden. Deze zal zijn op dinsdag 9 april op begraafplaats'De Plantage' in Barneveld. Voorafgaand aan de begrafenis zal er een rouwdienst worden gehouden in de aula.
  Persoon-ID I1307  Pater Amerongen
  Laatst gewijzigd op 4 feb 2016 

  Vader Jan Zeggelaar,   ovl. 19 jan 1966 
  Moeder Cornelia Mastenbroek,   ovl. 15 aug 1935, Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F3329  Gezinsblad  |  

  Gezin Jacoba Pater,   geb. 27 jan 1921, Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 07 jun 2000, Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 79 ) 
  Getrouwd 16 okt 1942  Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  [3
  Type: Civil 
  Getrouwd 16 okt 1942  Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  • Door Ds. G. van Montfrans in gebouw Rehoboth.
   Wolbert komt van de Nijkerkerweg 48 en Jacoba van de Scherpenzeelseweg 40 beiden te Barneveld.
  Kinderen 
   1. Jan Zeggelaar,   geb. 29 mrt 1943, Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 01 nov 2008, Amersfoort Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 65 )
   2. Kors Zeggelaar,   geb. 07 mei 1944, Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 18 jan 2007, Barneveld Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 62 )
   3. Cornelis Zeggelaar
   4. Willem Zeggelaar
   5. Jannetje Maatje Zeggelaar
   6. Arieda Zeggelaar
   7. Jacoba Wolberta Zeggelaar
   8. Wolberta Jacoba Zeggelaar
   9. Cornelia Zeggelaar
   10. Evert Zeggelaar
  Laatst gewijzigd op 14 nov 2013 
  Gezins-ID F788  Gezinsblad  |  

 • Bronnen 
  1. ep CBG 0802396-18300.

  2. ovl. adv.

  3. ep CBG 0802396-18300. PK haar vader.